Zeilvakantie Turkije – Zeilen in Turkije

Is zeilen een grote hobby van je en ben je nog op zoek naar een bestemming om je vakantie door te brengen? Denk dan eens na over een uitdagende zeilvakantie op het water in Turkije. Turkije is samen met Kroatië en Griekenland zonder enige twijfel een fantastische plek voor de zeilliefhebbers. Naast het prachtige klimaat is er helder water, veel toeristische bezienswaardigheden en uitgestrekte stranden langs de kust. Dit alles zorgt voor een rustgevende vakantie in Turkije. Alleen,  welke bestemmingen zijn eigenlijk precies populair in Turkije voor een rustgevende vakantie op een zeilboot?

Tijdens een ontspannende Turkse zeilvakantie is het genieten en zeker relaxen tussen de schitterende natuur. Zij die houden van een avontuurlijke Turkse zeilvakantie kiezen meestal voor de zuidkust. Kenners noemen deze zuidkust ook wel de ‘Tuin van Eden’. Deze kust kent verlaten en stille kreken met haventjes die typisch Turks zijn. Daar aan de zuidkust zij heel veel toeristische bezienswaardigheden, met veel goed bewaarde overblijfselen van de Romeinse, de Seldjoekbse en Lycische beschavingen als uitschieters. Het is daar dan ook zeker genieten van de gastvrije bevolking, de Turkse bazaars, de vele kleurrijke marktjes en het verrassende exotische Turkse eten.
Het gebied om te zeilen in Turkije is weliswaar kleiner dan die van Kroatië en Griekenland maar biedt ongetwijfeld de mooiste bestemming om een vakantie op een zeilboot door te brengen langs de gehele Middellandse zee!

Een zeilvakantie aan de kust van Turkije is ontspannen midden de schitterende natuur met baaien, groene lagunes en schitterende en en vele rustige zandstrandjes. Kortom, voor de zeiler die avontuurlijk is, biedt de Turkse zuidkust een schitterend vaargebied waar je je niet verveelt. Naast zeilen kun je er uiteraard ook snorkelen en zwemmen.

 zeilen turkije