Zeilvakantie Griekenland – Zeilen in Griekenland

Griekenland Zeilen Corfu

Griekenland Zeilen Corfu

Griekenland, een prachtig land dat vol zit met culturele schoonheden en een prachtige geschiedenis. Waar toeristen vaak een steden- of een eilanden-trip doen in Griekenland of een strandvakantie houden, is er veel meer te doen in dit land. Door het huren van een zeilboot, leer je Griekenland namelijk via het schitterende water kennen.

Het varen op de zee rond Griekenland is erg aan te raden. Dit vanwege een aantal punten. Ten eerste is de zee erg mooi. Het water is erg helder en ideaal om te snorkelen en te duiken. Daarnaast is de wind vaak stabiel en erg fijn om rustig op te zeilen. Omdat de zon bijna altijd schijnt en het zomers 30 graden zeker gebruikelijk is in Griekenland, is de zee heerlijk om even een verfrissende duik te nemen.

Ten tweede zijn de eilanden prachtig om de zeilboot even aan te leggen. Zo kan er van eiland naar eiland gevaren worden. Ieder eiland heeft haar eigen kenmerken en bijzonderheden. Waar op het ene eiland de bergen weer fantastisch zijn, is het andere eiland vooral populair vanwege het levendige centrum en gezellige terrasjes. Ook kan ervoor gekozen worden om een dagje op het strand door te brengen. Ieder eiland heeft zijn eigen soort strand. Het ene strand is een rustig zandstrand, terwijl op het andere eiland veel toeristen zijn waar veel activiteiten te doen zijn zoals windsurfen, jetskiën en racen op de zogeheten water-bananen. Zo is er voor jong en oud wat te doen.

Ten derde is de Griekse cultuur iets fascinerends om te ervaren. De overblijfselen van de Griekse oudheden, zoals de Griekse tempels, zijn fascinerend te noemen. Daarnaast is het eten en drinken in dit land erg goed. Zo kan er erg genoten worden van de goede olijven bij de Griekse wijn op het terras, maar ook de Griekse maaltijden zijn erg lekker.

Kortom, genoeg redenen om een keer een land te ervaren op een andere manier. Voor een zeilvakantie in het prachtige kan je je vakantie zo rustig of zo actief maken als je wil. Het zal voor zowel de luie vakantiegangers als voor de cultuurbarbaren een onvergetelijke vakantie worden.

Zeilvakantie Griekenland Boeken

Bent u geintereseert om te gaan zeilen in Griekenland? Vraag dan om een vrijblijvende offerte voor een zeilvakantie Griekenland en kom samen met ons genieten van een prachtige zeilreis.